dissabte, 5 d’abril del 2008

SEQUERA


Des de que tinc us de raó, mai s'havia arribat a uns nivells de sequera tant importants com els actuals. I l'agreujant de tot plegat és que encara tenim molt lluny l'estiu.
Per tant si no es trenca aquesta tendència actual, els mesos de Juliol i Agost pinten molt malament.
Jo atribuiria aquesta situació a tres components básics. Per una banda la climatologia Mediterrània ja de per se extrema pel que fa als fenómens plujosos, clima que fa que tiguem tant aviat una sequera extrema, com plujes torrencials que produeixen inundacions.
A aquest factor cal afegir dos factors nous, per una banda el canvi climàtic, que estic segur s'está manifestant en forma de manca de precipitacions i que esperem no es consolidi ja que correm el perill d'una desertització del territori. I un tercer factor important és la del consum d'aigüa, cal ser conscients que ara som més de 7 milions de persones, a part dels turistes i aixó implica un consum d'aigüa molt important. Está clar que haurem de assajar i trobar maneres de consumir menys aigüa per que hi hagi per tothom i també está clar que el model de creixement que hem tingut fins ara s'está esgotan.

2 comentaris:

Pere Tor ha dit...

Crec que ens haurem d'acostumar a gestionar de forma molt curosa l'aigüa, també haurem d'apendre a aprofitar millor l'aigüa de la pluja propera, tornant a fer cisternes per recollir les aigües de les taulades, aprofitar les aigües freátiques i fins i tot fer instal.lacions per aprofitar a les llars no solament les igües grises sino també les aigües d'origen marí.

Bruguers ha dit...

La setmana passada vàrem parlar de la plantada d'arbres i ara de la sequera, estic contenta d'haver-te trobat a la xarxa i poder canviar opinions.
Ja he llegit el comentari que m'has deixat.
Estic d'acord en que estem massa acostumats a tenir de tot i, com sempre, no valorem les coses fins que les perdem. Realment la sequera fa por. Si això anés a més podriem passar-ho realment malament. No estem educats per l'estalvi d'energia ni d'aigua.