dijous, 21 de gener de 2010

Visita al metro

El passat dia 9 de gener vaig visitar el metro de BCN.

Es tracta d'un primer tram de 5 estacions de la línea 9. Aquesta línea está previst que tindrá més de 30 km. de llargada i será per tant una de les de major longitud del món.

Cal destacar aspectes novedosos d'aquesta línia, com ara la construcció del tunel i de les estacions, basats en els treballs de máquines tuneladores molt modernes, així com l'incorporació de forma massiva d'ascensors per baixar del carrer a les andanes, enlloc de les antigues escales mecàniques.

Per altra banda els combois també presenten aspectes novedosos, el vagons están interconectats de manera que els passatgers poden cambiar amb total comoditat d'un vagó a l'altre i fins i tot desplaçar-se a peu per dins del tren de punta punta. La conducció del comboi és automàtica, per tant no hi ha presencia de conductors en els trens, i tant la part davantera com posterior del tren són accessibles als viatgers, de manera que es pot veure la via i fins i tot filmar, tal com heu pogut apreciar en el video.

I encara queda un aspecte novedós per comentar, i son les portes correderes que s'han incorporat a l'andana i que només obren automaticament en el moment que el tren está aturat a l'estació. Dit d'altra manera, les portes de vidre de l'andana están sincronisades amb les portes del tren metro. Tot plegat fa que aquesta linia, la linea 9 sigui gairebé futurista.

2 comentaris:

Look87 ha dit...

blogwalking, nice to meet your blog.
it is a great and good blog.
i hope you can visit my blog, leave your comment and please follow me too.
thanks and friendsgreeting.

Anònim ha dit...

wow, cool site! http://rainbarrel.ca/